Academy
Academy

Hatha Yoga

De Hatha Yoga filosofie is veel meer omvattend dan alleen de  asanas (houdingen). In het achtvoudige pad van de yoga zien we aandacht voor je mindset, de adem, meditatie, beweging en de persoonlijke ontwikkeling. Deze filosofie is het fundament waar Budokon Yoga op gebouwd is.

Als we puur en alleen kijken naar de asanas en de stijl van deze yoga les dan ligt de focus op het aannemen van de houding zelf. Er is tijd om echt in de houding te komen, te focussen op de details en de houding en het effect op ervan op lichaam en geest te ervaren. 

In de Hatha Yoga lessen ligt de focus op de adem en het voelen in je lijf. Wat doet een houding met je? Kun je vloeiend blijven ademen of stokt de adem? Voel je een verschil tussen links en rechts? En ben je actief in je lijf of hang je in de houding? Dit zijn allemaal vragen die ook regelmatig in mijn Budokon Yoga lessen terugkomen. Yoga is niet alleen een houding aannemen, maar ook voelen hoe deze houding voor jou het beste werkt. Je gebruikt de houdingen om dichter bij je eigen kern te komen en zowel fysiek als mentaal op onderzoek uit te gaan. 

Ik vind het belangrijk dat je zowel kracht als flexibiliteit kunt opbouwen. Ik neem daarom altijd de tijd om de “architectuur” van een houding goed op te zetten. Mijn doel is niet dat je de meest expressief mogelijke houding aanneemt, maar een goede basis neerzet, waar je vanuit jouw eigen mogelijkheden verder op kan bouwen.

In mijn Budokon Yoga lessen combineer ik Vinyasa Yoga met de krachtige basis van de Hatha Yoga. 
Copyright 2022-2023 Forest of Freyja - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram