Academy
Academy

Vinyasa Yoga

In Vinyasa Yoga ligt de focus op vloeiend bewegen. Je reist in een “flow” van houding naar houding. Hierdoor ligt de aandacht vooral op het ervaren van beweging en de adem in zijn geheel, in plaats van het volledig ervaren van een houding zelf (zoals in de Hatha Yoga). In een Vinyasa kom je als het ware in een bewegende meditatie. Al je aandacht is bij het volgen van de bewegingen, waardoor je weinig ruimte hebt voor afleiding. Wanneer je iemand bent die snel onrustig is of wegdroomt, dan is Vinyasa Yoga les een fijne manier om weer contact te maken met je lijf en de stilte van binnen weer te vinden. 

Ik vind het belangrijk dat je zowel kracht als flexibiliteit kunt opbouwen. Ik neem daarom altijd de tijd om de “architectuur” van een houding goed op te zetten. Mijn doel is niet dat je de meest expressief mogelijke houding aanneemt, maar een goede basis neerzet, waar je vanuit jouw eigen mogelijkheden verder op kan bouwen.

In mijn Budokon Yoga lessen combineer ik de Vinyasa (flow) met de krachtige basis van de Hatha Yoga. 
Copyright 2022-2023 Forest of Freyja - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram