Academy
Academy

Over mij

Op mijn 21e stopte ik met mijn studie Psychologie om een jaar op reis te gaan. Toen wilde ik mij al niet conformeren aan de standaard verwachtingen van de maatschappij. En zag ik tijdens mijn reis dat het leven ook anders kon. Dat er niet één juiste manier van leven is. Daar waar iedereen anders was dan anderen, kon ik volledig mezelf zijn. 

En toch ging ik terug naar Nederland en was ik mijzelf bijna ongemerkt weer gaan aanpassen, kleiner gaan maken en mee gaan doen met wat de wereld om mij heen deed. Ik had het allemaal. Een studie cum laude afgerond, een eigen huis, een goede baan als manager of operations in een grote sportschool en een leuk leven met veel lieve mensen. Ik had hier zo hard voor gewerkt. En eindelijk 'bewezen' dat ik slim genoeg was en iets kon bereiken. Ik had zelfs een plek gevonden waar ik mij een soort thuis voelde.

En toch..toch was ik niet happy.  Realiseerde ik mij
 dat succesvol voor mij iets heel anders betekende. En dat dit wat ik nu had voor mij niet genoeg was. Dat ik gevangen zat in een leven, het leven van een ander, dat ik nog zelf zo gecreëerd had ook! En voelde ik in alles dat er meer in het leven mogelijk was dan dit. Dat er meer was in mij dan dit. Dat ik die onzichtbare kettingen die mij steeds opnieuw in deze situatie lieten belanden, mocht doorbreken. 

Ik verlangde naar meer diepgang, meer vrijheid, meer ruimte en rust. Dat vond ik in mijn 30 dagen yoga teacher training in Bali, waar ik in mijn zomervakantie naar toe kon. Ik had mijzelf ondergedompeld in een andere wereld en kwam stralend en vol leven terug. Ik schrok er van hoe snel ik weer meeging in de ratrace,  hoe makkelijk het is om van je eigen pad te raken en je eigen verlangens en het vuur in jezelf, langzaam weer te zien doven. Toen heb ik het allemaal opgegeven. Ik heb (lichtelijk overspannen) mijn baan opgezegd en mijn huis verkocht om weer een jaar op reis te gaan, zodat ik nu eens echt de vrouw kon gaan belichamen die ik diep van binnen werkelijk ben. 
En dat is mij gelukt. Nu durf ik volledig mijzelf te zijn en kan ik zelfs met de ratrace om mij heen bij mezelf blijven. En als ik merk dat ik er weer in meegenomen word, weet ik exact wat ik moet doen, om weer terug te komen bij mezelf. Met vriendinnen doe ik alleen nog dingen die ik echt leuk vind en voel ik mij niet meer verplicht ergens bij te zijn als ik er geen energie van krijg. Hierdoor zijn er ook nieuwe mensen mijn leven ingekomen die mij kennen zoals ik echt ben en ook dezelfde interesses en waarden hebben als ik. Ik volg mijn intuïtie en de signalen in mijn lijf die mij laten voelen JA! Wat in mijn geval veel thuiswerken is, tijd om te sporten en te mediteren, vaak buiten zijn, gezellig eten met vrienden, maar wel op rustige plekken of thuis en heel veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. En natuurlijk reizen! Ik heb zelfs een hele lieve man gevonden, bij wie ik volledig mezelf kan zijn. Een relatie op afstand, waar er ruimte is voor de liefde en voor het volgen van mijn eigen pad. Ik voel me niet langer meer opgesloten, maar vrij. De wereld licht voor mij open en ik ben nog lang niet 'uit-ontdekt'. 

Net een beetje anders

Ik heb een beetje een verstrooide professor vibe (daar moet je mij in het echt voor zien) en dat komt niet alleen door mijn handschrift. Ik ben een dromerige denker (of een denkerige dromer?) en hooggevoelig, waardoor ik in groepen soms wat afwezig lijk en ook meer luister dan praat. Maar ik heb mij laten vertellen, dat als ik wel praat, je er goed aan doet om te luisteren. Ik loop vaak tegen dingen aan en ben wat onhandig, omdat mijn hoofd vaak tien stappen vooruit loopt. Maar zet je mij in mijn element, waar ik kan voelen in plaats van denken, zoals bij het begeleiden van een opstelling, dan verander ik van verstrooid en onhandig naar sensueel, vrouwelijk en natural leader. Dat is wanneer ik in magie geloof, zelfs als de klok al heeft geslagen en de koetsen weer pompoenen zijn. Wat me wellicht een dromer maakt, maar wel één met de ballen om die dromen ook waar te maken.

Visie

Ik zie het continue om mij heen. Als we die sterke onafhankelijke powervrouw willen zijn..dan draagt ze hoge hakken, een bad ass broek pak en prachtige make-up. Dan moeten we onszelf alsnog in een costuum hijsen, om onze kracht en 'fabulousness' te laten zien. Alsof we alleen op stiletto's  "ons beste leven" kunnen leven. Ik denk dat het andersom moet. Het werk om om bij dat gevoel te komen, om jezelf niet meer klein te maken, weg te cijferen en aan te passen, dat gebeurd namelijk van binnen. Geen broekpak die het oplost. Dus zullen we alle opmaak en maskers eraf gooien? Zullen we alle onbewuste "regels" die ons van jongs af aan zijn ingeprent over wat het betekent om vrouw te zijn los laten? En voor eens en altijd onze eigen rulebook maken. Een waar je jezelf volledig rauw en vulnerable aan de wereld laat zien. Waarin je je zo thuis voelt in jezelf, zo vrij bent, omdat je nu op je eigen voorwaarden leeft, dat je niets of niemand meer laat vertellen hoeveel ruimte je in mag nemen en op welke manier. En als je dan alsnog die hakken aan wil doen, then i'll cheer you on! You do you! Maar laat het geen voorwaarde zijn om die power house vrouw te zijn die leeft volgens haar eigen rulebook. Dat kan ook met je blote voeten in het gras, wilde haren en sunkissed skin van het buitenleven. Je bent groots ook op blote voeten. Je bent prachtig ook zonder make-up. En de vrouw die je werkelijk bent, dat durven laten zien aan de wereld, dat is pas fucking bad-ass. Dat staat er in mijn rulebook.


Als je mij zou kennen zou je weten dat..

1. Ik heb geleerd dat bewegen en in mijn lijf 'wonen' mijn sleutel tot een gelukkig leven bleek te zijn. Bewegen en mediteren doe ik daarom (bijna) iedere dag, maar ik ben ook een ontzettende bankhanger en doe niets liever dan films en series kijken en boeken lezen. 

2. Ik moet nog steeds een groente vinden die ik écht lekker vind om te eten.

3. Op Antarctica na ben ik op alle continenten geweest en heb ik 23  landen bezocht en toch is mijn bucketlist nog steeds neverending. Maar mijn mooiste reis was mijn allereerste mushroom journey. Vraag me hier gerust eens naar als je me ziet en dan vertel ik je er graag meer over :)

4. Mijn eerste 'grote mensen baan' was als manager op een sportschool. Waar het vooral raar was als je geen sportkleding droeg. Dat was zo chill, dat ik die gewoonte niet meer losgelaten heb. Ik draag 90% van de tijd leggings, comfy truien, geen make-up en een messy bun. Ik zou kunnen zeggen dat ik comfort boven mooi eruit zien kies, maar ik durf oprecht te zeggen, dat ik mezelf er heel leuk uit vind zien in mijn collectie van leggings en hoodies. 

5. Als ik niet reis ben ik een echte huismus. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn. Hooggevoelig als ik ben, heeft een ruimte waarin ik mij bevind heel veel invloed op mij. En een dag alleen zijn in mijn eigen space is daarom mijn beste manier om weer op te laden.

8. Ik HOUD van eten. Niet per se van koken, maar wel van eten. Voor mij is dat ieder moment weer een klein geluksmomentje in mijn dag. Mijn fav is pizza (wel de echte OG Italian) en ik zou het voor ontbijt eten als je me er een komt brengen. 

9. Ik heel zacht en rustig ben, maar ook een ruw randje heb dat je wellicht niet gelijk opvalt als je me te snel bekijkt. Dat ruwe randje zorgt er voor dat ik nog wel eens de Rotterdammer wordt genoemd, terwijl ik daar niet vandaan kom. Dan wordt ik wat heethoofdig, grover in de mond en gaat het gas erop.

10. Vanaf mijn 14e tot mijn 18e heb ik modellenwerk gedaan. Ik stond in bladen als de Elle en Glamour, maar ik vond het alles behalve glamourous. Mijn frustratie met uiterlijk vertoon, het nooit goed genoeg zijn, komt hier vandaan. Als je het mij vraagt is het een grote poppenkast en zie ik dit ook terug in het "gewone" leven. Laten we ons niet meer conformeren aan de norm en doen alsof, maar gewoon onszelf zijn. Hoeveel mooier zou de wereld dan zijn!?

11. Ik geef het meeste van mijn geld uit aan reizen en educatie (en oké ook wel interieur styling, iemand anders ook zo’n fan van het HK Living servies?) In het standaard schoolsysteem heb ik het nooit zo naar mijn zin gehad, dus ik heb het mij pas later gerealiseerd. Maar het liefst zou ik alles wel willen leren en hoe meer ik weet hoe minder ik weet.

12. Ik wil dus ook heel graag weten wie je bent, stuur je mij ook jouw lijstje? klik hier (ik meen het serieus dat ik graag wil weten wie je bent!)
Liefs Selina

Boek een vrijblijvend gesprek

Wil je mij nog beter leren kennen om te zien of wij een fijne match zijn om samen te werken? Boek dan nu een gratis sessie met mij. 
Boek Hier
Copyright 2022-2023 Forest of Freyja - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram