Academy
Academy

Budokon Yoga

In de Budokon Yoga lessen focussen we niet op de houding zelf, maar op de transities. Het gaat er zelfs niet om dát je van houding naar houding gaat, maar juist hoe je van houding naar houding gaat. In Budokon Yoga ligt de focus op het samenspel van de warrior en de yogi. Zowel het gebruiken van kracht als zachtheid en weten wanneer je welk aspect in jezelf aanroept.

De Budokon Primary Series bestaan uit zeven secties en verteld het verhaal van de Warrior en zijn “divided mind”. Dit is de diepere laag van alle vormen van yoga. Het stuk dat in de Westerse maatschappij vaak wordt overgeslagen. Yoga gaat niet over bewegen. Yoga gebruikt beweging om de zoektocht naar het “zelf” te ondersteunen. Wie ben ik echt? Wat is mijn kern? Wat is het verschil tussen mijn lijf, mijn ego en mijn ziel?  Het verhaal van de divided mind verteld het gevecht van een warrior die de strijd aangaat met zijn eigen ego, langzaam zijn eigen lagen en maskers afpelt en terug komt bij zijn diepste en hogere zelf.

Zonder kracht geen elegantie. Zonder Ying geen Yang. En zonder Warrior geen Yogi. Alles is tegenstrijdig en toch één. Ook jij. In elke Yoga Practice krijg je de kans om dit proces zelf in te gaan en je eigen innerlijke wereld te onderzoeken en dichter te komen bij wie je echt bent. 

De Budokon lessen zijn fysiek zwaar en kosten mentaal veel energie door alle details in de bewegingen. Er is altijd ruimte voor een ieder om op zijn eigen niveau mee te gaan. Wel zul je in deze les altijd worden uitgedaagd, omdat het de innerlijke processen aanwakkert. De vraag is dus niet, kan ik dit wel, maar durf ik de confrontatie met mezelf aan te gaan?


Copyright 2022-2023 Forest of Freyja - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram