Academy
Academy

Yin Yoga

In de Yin Yoga ligt de focus niet op de kracht en flexibiliteit van de spieren, maar op het verbeteren van het bindweefsel. In de Yin Yoga les zijn er vaak maar 3-5 houdingen waar je langere tijd, drie tot soms tien minuten, in blijft. Dit zijn houdingen waarbij er een zachte druk wordt gecreƫerd op het bindweefsel en de aanhechtingen en pezen. Deze druk resulteert in een hogere doorbloeding, waardoor er weer meer ruimte en beweging kan ontstaan in deze weefsels.

Het fysieke voordeel van Yin Yoga is dat je lijf tot rust kan komen. De zachtheid van deze vorm van yoga kan helpen bij het herstel van blessures en fysieke klachten verminderen. Je zenuwstelsel wordt weer in balans gebracht, waardoor je lijf weer kan ontspannen. Mentaal wordt je in de Yin Yoga uitgedaagd, omdat je letterlijk en figuurlijk de stilte in gaat. Je bent in stilte in je lijf, waardoor je gedachten vaak al snel alle kanten opvliegen. Ook kan het frustrerend zijn om in het ongemak van een houding aanwezig te blijven. In mijn Yin Yoga lessen help ik je te focussen op dit mentale proces. Om naar het oncomfortabele gevoel van de houding te blijven ademen, en aanwezig te blijven bij het ongemak van de gedachten, emoties en sensaties die opkomen.


In mijn persoonlijke ontwikkeltrajecten gebruik ik Yin Yoga om tot een diepere laag van ontspanning te komen. Ben je in een seizoen van je leven waar je klaar bent om persoonlijk te groeien, oude patronen los te laten, happy in je lijf en mind te voelen? Dan is mijn mijn "Spiritual Warrior" traject wellicht iets voor jou.

Copyright 2022-2023 Forest of Freyja - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram